Summit Program

The Summit program consisted of several unique opportunities to explore and network in the Eclipse Community.

Open Financial Market Platform Workshop: Services for a Banking Platform (I)

Fabian de Keyn (Kaupthing Bank) and Stephan Wilczek (WeigleWilczek)

Tuesday, 9:00, 4 hours | Ballettsaal

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Eclipse Modeling Symposium (I)

Markus Völter (Independent Consultant)

Tuesday, 9:00, 4 hours | Kramer

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Systems Engineering for Device Software Development Symposium

Doug Gaff (Wind River) and Hendrik Höfer (MicroDoc)

Tuesday, 9:00, 4 hours | Produktionsbüro

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Application Provisioning Symposium

Jeff McAffer (IBM) and Tim Webb (Genuitec)

Tuesday, 9:00, 4 hours | Seminarraum 3-4

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

RCP Experience Workshop

Wayne Beaton (Eclipse Foundation) and Christian Wege (DaimlerChrysler)

Tuesday, 9:00, 4 hours | Seminarraum 5

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Lunch

()

Tuesday, 13:00, 1 hour | Foyer

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Open Financial Market Platform Workshop: Services for a Banking Platform (II)

Fabian de Keyn (Kaupthing Bank) and Stephan Wilczek (WeigleWilczek)

Tuesday, 14:00, 4 hours | Ballettsaal

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Eclipse Modeling Symposium (II)

Markus Völter (Independent Consultant)

Tuesday, 14:00, 4 hours | Kramer

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Integrating Test-Driven Development in the Development Process Symposium

George Mesesan (MicroDoc) and Christine Mitterbauer (MicroDoc)

Tuesday, 14:00, 4 hours | Seminarraum 3-4

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Server-Side Eclipse Symposium

Frank Gerhardt (Gerhardt Informatics) and Jochen Hiller (Business Operation Systems)

Tuesday, 14:00, 4 hours | Silchersaal

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Opening Plenary

Mike Milinkovich (Eclipse Foundation)

Wednesday, 9:00, 30 minutes | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

How Eclipse Changed my Views on Software Development

Erich Gamma (IBM Rational)

Wednesday, 9:30, 1 hour | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Equinox Update

Jeff McAffer (IBM)

Wednesday, 11:00, 1 hour | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

From Product Manufacturer to Eclipse MDSD Projects: The Transformation of Gentleware AG

Marko Boger (Gentleware) and Jan Köhnlein (Gentleware)

Wednesday, 11:00, 1 hour | Schubartsaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Setting up a Domain Specific Tooling

Cédric Brun (Obeo) and Stephane Lacrampe (Obeo)

Wednesday, 11:00, 1 hour | Seminarraum 1-5    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Best Practice SOA goes Eclipse

Ricco Deutscher (SOPERA)

Wednesday, 11:00, 30 minutes | Silchersaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

ALF Releases Authentication and Identity for Development Tool Integration

Brian Carroll (Serena Software)

Wednesday, 11:30, 30 minutes | Silchersaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Eclipse Project Update

Jeff McAffer (IBM)

Wednesday, 12:10, 1 hour | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

DTP in Your Language: Using the Eclipse Data Tools Platform in Eclipse Language Environments

John Graham (Sybase)

Wednesday, 12:10, 1 hour | Schubartsaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Using Eclipse to Develop AJAX Applications (ATF and JSDT)

Michael Kaply (IBM)

Wednesday, 12:10, 1 hour | Seminarraum 1-5    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

BIRT Open Source Reporting for your Application

Paul Clenahan (Actuate)

Wednesday, 12:10, 1 hour | Silchersaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Lunch

()

Wednesday, 13:10, 1 hour 20 minutes | Foyer

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

The DSDP Target Management Project

Martin Oberhuber (Wind River)

Wednesday, 14:30, 1 hour | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Code Coverage Analysis for Eclipse

Marc Hoffmann (Independent Consultant)

Wednesday, 14:30, 1 hour | Schubartsaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Maximizing Benefits of Eclipse Web Properties

Donald Smith (Eclipse Foundation)

Wednesday, 14:30, 1 hour | Seminarraum 1-5    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

openArchitectureWare 4.2

Peter Friese (Gentleware) and Bernd Kolb (Independent Consultant)

Wednesday, 14:30, 30 minutes | Silchersaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

EMF Compare: One Year Later

Cédric Brun (Obeo)

Wednesday, 15:00, 30 minutes | Silchersaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

RCP goes Web 2.0 - The Rich Ajax Platform (RAP)

Benjamin Muskalla (Innoopract) and Ralf Sternberg (Innoopract)

Wednesday, 15:40, 30 minutes | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Refactoring Support for the C++ Development Tools and Ruby Refactoring Plug-in for Eclipse

Peter Sommerlad (HSR Rapperswil)

Wednesday, 15:40, 30 minutes | Schubartsaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Eclipse Dynamic Languages Toolkit Technology Project

Dmitry Kovalev (Xored Software)

Wednesday, 15:40, 1 hour | Seminarraum 1-5    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

ECF - Eclipse Communication Framework

Roland Ndaka Fru (Freelance)

Wednesday, 15:40, 1 hour | Silchersaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Java Development Tools (JDT)

Dirk Bäumer (IBM)

Wednesday, 16:10, 30 minutes | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

PREEvision – Eclipse-based CASE Tool for the Design, Documentation and Evaluation of Electrics/Electronics Architectures

Daniel Gebauer (aquintos)

Wednesday, 16:10, 30 minutes | Schubartsaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Domain Specific Modeling with the Eclipse Modeling Project

Richard Gronback (Borland Software) and Ed Merks (IBM)

Wednesday, 17:00, 1 hour | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Test Driven GUI Tests with GUIdancer

Hans-Joachim Brede (BREDEX)

Wednesday, 17:00, 30 minutes | Schubartsaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Project Update: Maya

Dennis Vaughn (Cisco Systems) and Tim Webb (Genuitec)

Wednesday, 17:00, 30 minutes | Seminarraum 1-5    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

What's New and What's Changed in CDT 4.0

Doug Schaefer (QNX Software Systems)

Wednesday, 17:00, 1 hour | Silchersaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

From InfluSim to the Explorator

Markus Schwehm (ExploSYS)

Wednesday, 17:30, 30 minutes | Schubartsaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Eclipse Smart Client Platform (Riena)

Christian Campo (compeople)

Wednesday, 17:30, 30 minutes | Seminarraum 1-5    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Poster Reception

()

Wednesday, 18:00, 1 hour 30 minutes | Foyer

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

BoF

()

Wednesday, 19:30, 1 hour 15 minutes | Bürgersaal 1

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

BoF

()

Wednesday, 19:30, 1 hour 15 minutes | Schubartsaal

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

BoF

()

Wednesday, 19:30, 1 hour 15 minutes | Seminarraum 1-5

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

BoF

()

Wednesday, 20:45, 1 hour 15 minutes | Bürgersaal 1

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

BoF

()

Wednesday, 20:45, 1 hour 15 minutes | Schubartsaal

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

BoF

()

Wednesday, 20:45, 1 hour 15 minutes | Seminarraum 1-5

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

What VCs Like about Open Source!

Jörg Sievert (SAP)

Thursday, 9:00, 1 hour | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

WTP Update: Eclipse WebTools Platform 2.0 - What's New

Naci Dai (eteration)

Thursday, 10:10, 40 minutes | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Using Eclipse for Developing Conditional Access Systems

Thomas Donhauser (SKIDATA)

Thursday, 10:10, 1 hour | Schubartsaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Intellectual Property at Eclipse for Committers

Janet Campbell (Eclipse Foundation)

Thursday, 10:10, 1 hour | Seminarraum 1-5    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

eRCP – Leading Eclipse solution in mobile world

Uriel Liu (IBM)

Thursday, 10:10, 30 minutes | Silchersaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

eSWT: The new UI toolkit for the mobile java

Gorkem Ercan (Nokia)

Thursday, 10:40, 30 minutes | Silchersaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

WTP Update: Developing Java EE 5 Applications with WTP

Kaloyan Raev (SAP)

Thursday, 10:50, 50 minutes | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

The SAP Eclipse Story

Rainer Ehre (SAP) and Malte C. Kaufmann (SAP)

Thursday, 11:30, 1 hour | Schubartsaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Buckminster and Gany-matic

Thomas Hallgren (Cloudsmith)

Thursday, 11:30, 1 hour | Seminarraum 1-5    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

DSDP Device Debugging Project

Pawel Piech (Wind River)

Thursday, 11:30, 30 minutes | Silchersaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

WTP Update: Building Java Persistence API Applications with Dali 1.0

Shaun Smith (Oracle)

Thursday, 11:40, 50 minutes | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

TE RC Car: Building Embedded AUTOSAR with Eclipse

Hauke Wintjen (TietoEnator)

Thursday, 12:00, 30 minutes | Silchersaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Lunch

Thursday, 12:30, 1 hour 30 minutes | Foyer

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Eclipse in the Automotive Industry – Daily use at BMW CarIT

Matthias Kessler (BMW CarIT) and Oliver Müller (BMW CarIT)

Thursday, 14:00, 1 hour | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

The Open Financial Market Platform (OFMP)

Aleksey Aristov (WeigleWilczek) and Frederic Conrotte (Kaupthing Bank)

Thursday, 14:00, 30 minutes | Schubartsaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

g-Eclipse – Accessing Grid infrastructures with Eclipse

Harald Kornmayer (Forschungszentrum Karlsruhe) and Mathias Stümpert (Forschungszentrum Karlsruhe)

Thursday, 14:00, 30 minutes | Seminarraum 1-5    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

SOA Tools Platform Project

Adrian Skehill (IONA)

Thursday, 14:00, 1 hour | Silchersaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Service Orientation in the Financial Industry

Stefan Ried (Software AG)

Thursday, 14:30, 30 minutes | Schubartsaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Exploring Subversive – Eclipse SVN Team Provider

Igor Vinnykov (Polarion Software)

Thursday, 14:30, 30 minutes | Seminarraum 1-5    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Getting Up to Speed with Eclipse BIRT 2.2

Paul Clenahan (Actuate)

Thursday, 15:10, 1 hour | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Introducing EclipseLink – the Eclipse Persistence Services Project

Shaun Smith (Oracle)

Thursday, 15:10, 30 minutes | Schubartsaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Medany Platform: an Industrial Usage of EMF, eRCP and Eclipse Platforms

Olivier Prouvost (Anyware Technologoies)

Thursday, 15:10, 30 minutes | Seminarraum 1-5    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Cyrano Sensor Synthesis Platform

John Cunningham (Band XI) and Brett Hackleman (Band XI) and Patrick Dempsey (Band XI)

Thursday, 15:10, 30 minutes | Silchersaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Java Workflow Tooling

Florian Lautenbacher (University of Augsburg)

Thursday, 15:40, 30 minutes | Schubartsaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Effective Java Heap Memory Analysis on Enterprise-Scale

Vedran Lerenc (SAP)

Thursday, 15:40, 30 minutes | Seminarraum 1-5    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Ergobyte

Georgios Nikolaidis (Ergobyte Informatics)

Thursday, 15:40, 30 minutes | Silchersaal    presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Closing Plenary

Mike Milinkovich (Eclipse Foundation)

Thursday, 16:10, 50 minutes | Bürgersaal 1   presentation file

8
·
9
·
10
·
11
·
12
·
13
·
14
·
15
·
16
·
17
·
18
·
19

 

Ingres logo

Art of Object logo

1und1 logo

JavaSPEKTRUM logo

IBM logo

WeigleWilczek logo

Ericsson logo

Eclipse Magazin logo

Heiler logo

Software AG logo

Wind River logo

Google logo

inventage logo

Gentleware logo

TNI logo

SOPERA logo

IONA logo

Microdoc logo

Methods & Tools logo

Cloudsmith logo

compeople logo

itemis logo

dpunkt logo

Pilz logo

Polarion logo

SAP logo

Innoopract logo

Mind8 logo

ELEKTRONIKPRAXIS logo

Omondo logo

Actuate logo